Møbler

Babyværelse til drenge: 5x geniale indretningstricks

Uanset om det er en dreng eller en pige, er der masser af tid til at indrette babyværelset under graviditeten. Hvis man tager sig tid til at planlægge og finde ud af noget om babymøbler, er designprocessen rigtig sjov.

Men at designe et babyværelse til en dreng kræver mere end bare en maskulin vægfarve. Fra at vælge den rigtige puslekommode til en smuk tremmeseng og børnegarderober, der vokser med barnet.

Lad dig inspirere af vores indretningsspecialisters ideer. Deres tips vil vise dig, hvordan du skaber et smukt babyværelse til den lille.

-------------------------------------

Tip: Oplev Studio Belize® Design Studio for baby- og børneprodukter - Oplev det nu!

-------------------------------------

Babyværelse til drenge: 5x geniale indretningstricks

Uanset om det er en dreng eller en pige, er der masser af tid til at indrette babyværelset under graviditeten. Hvis man tager sig tid til at planlægge og finde ud af noget om babymøbler, er designprocessen rigtig sjov.

Men at designe et babyværelse til en dreng kræver mere end bare en maskulin vægfarve. Lige fra at vælge den rigtige puslekommode til en smuk tremmeseng og børnegarderober, der vokser med barnet.

Lad dig inspirere af vores indretningsspecialisters ideer. Deres tips vil vise dig, hvordan du skaber et smukt babyværelse til din lille.

1. Babysengen, der vokser med dit barn - design af et babyværelse til drenge

Du bestemmer stilen på babyværelset med dit valg af barneseng. Du kan vælge mellem klassiske og puristiske modeller eller landlige tremmesenge.

Babyer gennemgår forskellige udviklingstrin. For at sikre, at tremmesengen altid er et sikkert sovemiljø for den lille, bør forældre kunne tilpasse tremmesengen til skiftende behov. Barnesenge, der vokser med barnet, har madrasser i forskellige højder. Det betyder, at forældre kan placere den nyfødte baby, som endnu ikke er mobil, i den høje position for at beskytte ryggen, mens den lave position er beregnet til den mobile baby, som allerede kan sidde op selv. Sidstnævnte forhindrer barnet i at falde ud af sengen på grund af sidevæggene, der ikke kan klatres over.

Tip: Din tremmeseng bør have højdejusterbare madraspositioner og aftagelige sidepaneler.

2. Babyværelsessæt til din drengs værelse

Et komplet babyværelse indeholder altid:

  • Barneseng
  • Puslebord
  • Garderobe til børn
  • Legemåtte
  • Alderssvarende legetøj

Hos nogle producenter kan du bestille hele koordinerede møbelsæt til babyværelset. Det er en praktisk måde at købe matchende møbler til babyværelset på. Disse tilbud inkluderer ofte attraktive prisfordele sammenlignet med at købe de enkelte produkter. Hvis du forelsker dig i en bestemt producents stil, giver det mening at se nærmere på de færdigkonfigurerede babyværelsessæt. Normalt tilbydes 3-delte babyværelsessæt, men også 4-delte eller 5-delte babyværelsessæt. Selv om den samlede pris i første omgang virker høj, kan du som regel spare penge ved at købe et. For i sidste ende har du stadig brug for de essentielle ting som barneseng, puslebord og klædeskab.

3. Ideer til en drengs babyværelse

En åben Montessori børnegarderobe er et vidunderligt møbel for både forældre og din dreng. Hvis dit barn endnu ikke er mobilt, kan du på vidunderlig vis opbevare babybodyer, babybukser, jakker og endda babysko.

Fra 1,5 års alderen vil han selv begynde at tage babytøjet ud af børnegarderoben og gøre sine første forsøg på at klæde sig på. ifølge Montessori fremmer dette dit barns selvstændighed.

Det er vigtigt, at børnegarderoben er let tilgængelig for din baby eller dit lille barn. Og med lidt held vil den lille også begynde at lægge babytøj og legetøj tilbage, hvilket også vil lære ham at holde orden.

4. Legetøj fra 1 år til drenge

Når det gælder legetøj til babyer og småbørn, spiller motorisk legetøj en helt særlig rolle. For babyer og småbørn betyder bevægelse at fremme udviklingen. Derfor bør forældre, der ønsker at tilbyde deres børn meningsfuldt legetøj, sørge for, at der altid er motorik- og aktivitetslegetøj til rådighed for deres børn i babyværelset.

Motorisk aktivitetslegetøj omfatter stablelegetøj, gribelegetøj og selvfølgelig klassikeren i babyværelset, Emmi Piklers klatretrekant.

Det gode ved motorisk legetøj er, at børn kan udvikle deres motoriske færdigheder på en legende måde og i deres eget tempo. Ved at lege med motorisk legetøj bliver børn mere selvstændige og udvikler deres motoriske færdigheder og muskler. En følelse af præstation, som når man klatrer op ad klatretrekantens trin, styrker synligt selvtilliden og er meget sjovt.

Motoriklegetøj som klatretrekanten forvandler hjemmet til et sted med nysgerrighed og eventyr. Forældre forundres over deres børns færdigheder og glæder sig over at se deres børns øjne lyse op, når de har mestret det næste klatretrin.

Når man indretter et babyværelse, især til aktive drenge, er aktivitetslegetøj som klatretrekanten simpelthen ideelt. Det giver dit barn en fantastisk måde at afreagere på.

5. Indretning af puslepladsen - på den smarte måde

Næst efter tremmesengen er puslepladsen det vigtigste element på en drengs børneværelse. Det er det centrale element i de daglige bleskifterutiner og er i daglig brug fra fødslen.

Tips til opsætning af puslebordet

For at indstille puslebordet korrekt skal du først sørge for, at puslemåtten eller puslebordet har den rigtige højde til dig og din partner. Intet er mere anstrengende end at skifte sit barn flere gange om dagen i en stilling, der er ubehagelig for jer. Højden på puslebordet er nøglen til succes med rygvenligt bleskift.

Hvis puslefladen er stor nok, bør du have plads til de vigtigste pusleredskaber. Læg et par bleer, de vigtigste cremer og en pakke vådservietter pænt på puslebordet. Bleposen skal også være let tilgængelig fra puslepladsen.

Babytøj skal opbevares på den første hylde i puslebordet eller i den første skuffe. Læg bodyer, strømpebukser, sparkedragter, soveposer og pyjamasser samt babysokker her.

På hylderne eller i skufferne nedenunder er der stadig plads til bleer, cremer, babyolie, medicin og vitaminer.

×