Krabbel- & Spielmatten

Pikler-trekant: Den rigtige måtte

Fra eksperterne hos Studio Belize® - designstudio for børneprodukter:

Børn elsker at lege. Desværre er der altid tårer. For at forhindre smertefulde fald fra Pikler-trekant er det tilrådeligt at sikre området omkring Pikler-trekanten på den bedst mulige måde.

Men hvordan gør man området omkring en Pikler-trekant så sikkert som muligt? Det er ofte mere udfordrende, end man umiddelbart skulle tro.

Pikler Triangle: Den rigtige måtte

Fra eksperterne hos Studio Belize® - Designstudie for produkter til børn:

Børn elsker at tumle. Desværre er der altid tårer. For at forhindre smertefulde fald fra Pikler trekanten anbefales det at sikre området omkring Pikler Triangle så meget som muligt.

Men hvordan gør man området omkring en Pikler Tri angle så sikkert som muligt? Det er ofte mere udfordrende, end man umiddelbart skulle tro.

Hvorfor spille på måtte?

bæredygtige-babyprodukter-bellkink

De vigtigste principper for sikring af miljøet omkring en Pikler Trekant er:

  • Ingen skarpe kanter eller spidse hjørner omkring Pikler Trekanten
  • Blødt underlag omkring Pikler Trekanten som faldsikring
  • Børn bør kun lege med Pikler Tri angle under opsyn af en voksen.
  • Måtter fungerer ikke kun som faldsikring, men også som skridsikker overflade på bare gulve som parket eller fliser - de forhindrer Pikler Trekanten i at glide.

Hvis forældre følger disse principper, vil det øge sikkerheden for små børn, når de leger med Pikler trekant enormt.

Til faldsikring omkring klatretrekanten med rutsjebane er det værd at købe de rigtige måtter. Forældre kan vælge mellem forskellige måtter, der adskiller sig i materiale og tykkelse.

Til faldsikring omkring Pikler Triangle kan forældrene vælge mellem følgende typer måtter:

  • Faldsikringsmåtter
  • Måtter til bløde gulve
  • Gymnastik- og legemåtter

Faldsikringsmåtter, fra 8 cm tykkelse, bruges mest i miljøer, hvor der kræves et meget højt sikkerhedsniveau, og hvor der forventes fald eller fald fra store højder. Det er f.eks. tilfældet i vuggestuer, klatrerum eller endda legerum i børnehaver. Disse faldsikringsmåtter bruges også ofte i gymnastiksale. En standardstørrelse her er 200x100 cm. Faldsikringsmåtter er ikke egnede til brug i hjemmet.

De bløde gulvmåtter (5-6 cm tykke) giver faldsikring fra lave højder og bruges derfor ofte i forbindelse med klatreudstyr og indendørs klatrestativer i børnehaver, toiletter og også sjældent derhjemme. Der findes modeller, som kan foldes meget fint sammen. De er dog ret store til hjemmebrug.

Gymnastik- og legemåtter (1-2 cm tykke) vælges meget ofte til brug derhjemme. De er nemme at opbevare, men fungerer ikke som faldsikring til store indendørs klatrestativer. Til små klatretrekanter med en højde på ca. 60 cm bruges disse måtter dog bestemt. Til store Pikler-trekantermed en højde på 80 cm - 1 m giver disse måtter dog ikke tilstrækkelig faldsikring. Der findes gymnastik- og legemåtter, som kan rulles ud eller sættes ind som puslespilsbrikker.

barneseng-bassinet-vugge

Konklusion

Når man bruger klatretrekanter med rutsjebane bør du sørge for et sikkert miljø. Faldsikring med måtter er afgørende, når man bruger Pikler trekanter og fungerer ikke kun som faldsikring, men også som en skridsikker overflade. Grundlæggende bør du altid overveje den mulige faldhøjde og vælge en passende tykkelse måtte i overensstemmelse hermed. Reglen er: Jo tykkere måtten er, jo mere sikker er den. Gymnastik- og legemåtter bruges til små Pikler-trekanter. Til store Pikler-trekanter bør man bruge måtter med en højere faldsikring.

1 års fødselsdagsgave? Læs denne artikel: Den perfekte gave til den 1-årige

×