babybetten

Børneværelse - indretning på næste niveau!

Fra eksperterne hos Studio Belize® - Designstudio for produkter til børn:

Forældre, der har lagt den udfordrende spædbarnsperiode bag sig, står over for den spændende opgave at designe og indrette børneværelset. For at give børneværelset et moderne og friskt look bør man tage højde for de aktuelle trends. De sikrer, at indretningen af børne værelset ikke ser kedelig eller gammeldags ud.

Indhold

  1. Børneværelsestendenser giver moderne indretning
  2. Trend for babysenge: rattan
  3. Langtidsholdbare babysenge er umagen værd
  4. Sikkerhed for barnet kommer i første række
  5. Vigtige funktioner i babysenge
  6. Det må ikke mangle på børneværelset
  7. Konklusion

Hvad er tendenserne inden for babysenge?

barneseng-bassinet-rattan

1. Tendenser på børneværelset giver moderne møbler

Valget af møbler til børneværelset spiller en afgørende rolle. A babysengenen pusleplads, et klædeskab til barnet og en Montessori-reol til opbevaring af legetøj og tøj er uundværlige. Når man beslutter sig for møbler, bør man foretrække produkter af høj kvalitet, da de er mere holdbare og normalt også uskadelige for barnets helbred.

2 Babysengens trend: rattan

En ny trend til børneværelset er tremmesenge lavet af rattan. De er tidløse, bæredygtige og elegante. Dette materiale gør ethvert børneværelse til noget særligt. De naturlige nuancer passer vidunderligt ind i indretningen af børneværelset. Det komplicerede fletarbejde, der kræves for at fremstille rattan-senge, gør hver seng til et håndlavet unikum.

bæredygtige-babyprodukter

3. Holdbare babysenge er umagen værd

Det er tilrådeligt at vælge bæredygtige materialer og træsorter som ask, birk, rattan eller bøg og krydsfiner, når man vælger møbler. Disse materialer er ikke kun miljøvenlige, men sikrer også barnets sundhed, da de har et lavt indhold af skadelige stoffer. Et citat fra den berømte møbeldesigner Charles Eames lyder: "To create the best for man, that is the philosophy of design".

4 Sikkerhed for barnet kommer først

Ud over børnemøblernes funktionalitet er det også vigtigt at være opmærksom på sikkerheden i børneværelset for babyer og småbørn. Usikre og let væltende konstruktioner og skabe hører ikke hjemme på et børneværelse. Spidse genstande, skarpe kanter eller endda genstande, der kan falde ned fra skabe, bør fjernes. Alle stikkontakter skal være sikrede for enhver pris. Børnemøbler, babysenge, legetæpper og alle andre ting skal være fri for giftige stoffer som formaldehyd eller blødgørere. Testmærkninger som GS-mærket eller RAL-mærket er ønskelige. 5.

5 Vigtige funktioner i barnesenge

De fås med og uden højdejusterbare madrasstøtter. Ved barnesenge i klassisk design skal man sørge for, at sidepanelerne og de enkelte sengeheste er aftagelige. På den måde kan babysengen omdannes til en dagssofa, og børnene kan selv komme ind og ud af sengen. Møbeldesigneren Karim Rashid har sagt: "Design er ikke kun, hvordan det ser ud og føles. Design er, hvordan det fungerer". Denne funktion gør hverdagen meget lettere for forældre og børn.

barneseng-bassinet-sale

6. Hvad må der ikke mangle på børneværelset?

For at skabe et sikkert og inspirerende legeområde på børne værelset kan man fylde legetøjskasser med yndlingslegetøj, krammedyr eller bøger. En Pikler trekant og en tilstrækkelig tyk legemåtte må heller ikke mangle. Især legemåtten er praktisk og giver forældrene mulighed for at skabe et midlertidigt legeområde andre steder i deres eget hjem, hvis der spontant opstår behov for det.

7 Konklusion

Når et børneværelse skal indrettes, bør forældrene overveje pædagogiske, praktiske, æstetiske, designmæssige og sikkerhedsmæssige aspekter. Kun hvis dette gøres, kan der skabes et tilstrækkeligt sikkert, børnevenligt og æstetisk tiltalende miljø. Brug af møbler og tilbehør fremstillet af bæredygtige materialer er i tråd med tidsånden og anbefales af hensyn til miljøet. En kærlig indretning af børneværelset, der tager højde for tidens trends og brugen af bæredygtige materialer, skaber ikke kun en behagelig atmosfære for børnene, men er også en fryd for øjet for forældrene.

Følgende artikel er også interessant: Babysenge: Bell Kink om bæredygtigt design

×