Rückbildungsgymnastik

Wohlfühlen Dank Rückbildungskurs

Schwangerschaft und Geburt haben deinen Körper enorm gefordert. Dein Bauch wuchs, und deine inneren Organe mussten sich immer mehr zusammenrücken, um Platz für dein Baby zu schaffen.

Aber mach dir keine Gedanken: Nach der Entbindung setzt der natürliche Rückbildungsprozess ein. Er hilft, viele der Veränderungen, die du in den letzten Monaten erlebt hast, wieder rückgängig zu machen. Wenn du diesen Prozess beschleunigen und ein tolles Ergebnis erzielen möchtest, ist ein Rückbildungskurs eine hervorragende Wahl. Nicht zu vergessen, die Rückbildungsgymnastik ist auch entscheidend, um deinen Beckenboden wieder zu festigen.

Denk aber immer daran: Du hast ein Baby zur Welt gebracht. Es ist absolut normal, dass dein Körper sich verändert hat. Sieh es einfach als ein wunderschönes Geschenk der Natur an.

Inhalt

  1. Was bedeutet Rückbildungsgymnastik?
  2. Warum ist Rückbildungsgymnastik so wichtig?
  3. Beginne mit sanfter Wochenbettgymnastik
  4. Leichte Übungen für das Wochenbett
  5. Sport nach der Geburt – Wichtige Hinweise
  6. Unterstütze deinen Körper nach der Geburt
  7. Wichtige Fragen zur Rückbildungsgymnastik

-------------------------------------

Tipp: Entdecke Studio Belize® Design Studio für Baby- & Kinderprodukte - Jetzt entdecken!

-------------------------------------

rueckbildungskurs

Efterfødselsgymnastik: Få det godt takket være et efterfødselskursus

1 Hvad betyder efterfødselstræning?

Efterfødselsøvelser hjælper dig med at tone din krop igen efter fødslen. For eksempel kan du stramme din overspændte mave op igen. Men efterfødselstræning har også store sundhedsmæssige fordele: Det kan forhindre, at din livmoder synker ned, eller at du lider af inkontinens. Derfor er det vigtigt, at du begynder på efterfødselstræning efter den første tid med din baby.

Det vigtigste er dog, at du ikke overanstrenger dig. Især efter en udfordrende fødsel, som f.eks. et kejsersnit, har din krop brug for tid til at komme sig. Og selv om du har brug for lidt tid til at vænne dig til din nye hverdag med din baby, bør du ikke sætte dig selv under pres. I begyndelsen er et par lette øvelser nok til at tone din krop.

Hvis du føler dig fit nok om et par uger eller måneder, kan du altid blive fuldt involveret i postnatal gymnastik - det er aldrig for sent.

2 Hvorfor er efterfødselstræning så vigtigt?

Der er mange gode grunde til, at du skal begynde på efterfødselsgymnastik efter fødslen:

  • For at styrke din bækkenbund
  • For at forhindre dine indre organer i at synke
  • Så du kan nyde dig selv igen efter fødslen
  • For at forebygge inkontinens
  • For at styrke din mave og ryg, så du får en smuk, feminin holdning.

Disse grunde viser, hvor vigtig og gavnlig motion efter fødslen kan være for din krop og dit velbefindende efter fødslen.

Kravlemåtte - EverMat
Varm, blød og stødabsorberende

3. Start med blide øvelser efter fødslen

Tiden umiddelbart efter fødslen er kendt som efterfødselsperioden - en fase med hvile og restitution. Kort tid efter fødslen vil du blive undersøgt af en læge. Med deres godkendelse kan du begynde at lave blide øvelser efter fødslen. Det gode ved dette er, at mange øvelser kan udføres komfortabelt, mens du ligger ned, så du ikke behøver at bekymre dig om nogen fysisk belastning.

Tip fra jordemoderen: Stressfri med øvelser efter fødslen

Lad være med at sætte dig selv under pres med efterfødselsøvelserne. Hvis du har tid, vil det selvfølgelig være dejligt. Men efter min mening er det meget vigtigere, at du først vænner dig til dit "nye" liv og føler dig godt tilpas. Du kan også udskyde starten på efterfødselstræningen til efter de første tre uger, for eksempel.

4. Nemme øvelser til efterfødselsperioden

Spænd og slap af i bækkenbunden

Lav denne øvelse liggende. Spænd din bækkenbund, når du trækker vejret ind. Slap af igen, når du ånder ud. 10 gentagelser er ideelt. Du kan gentage denne øvelse flere gange om dagen.

Bækkenhældning

Du bør også lave denne øvelse liggende, helst i sengen. Dine ben er oprejste, og dine fødder er solidt placeret på gulvet. Når du ånder ind, slapper du af i hele kroppen. Når du ånder ud, skubber du bækkenet nedad. Gentag denne øvelse 10 gange.

kletterdreieck-mit-rutsche

RICKI RACKA
Klatretrekant med rutsjebane

Tip fra jordemoderen: Støtte med bækkenbundskegler

Jeg har lagt mærke til, at mange kvinder ofte ikke ved præcis, hvordan de skal spænde deres bækkenbund isoleret set. Her kan bækkenbundskegler og kegler være en stor hjælp.

Bemærk venligst: Begynd først at træne, når du har fået lægens OK

Det er vigtigt, at du først begynder at træne, når din læge har undersøgt dig og givet dig grønt lys. Under denne undersøgelse skal du diskutere, hvilke sportsgrene du gerne vil dyrke, og finde ud af specifikt, om og i hvilket omfang de er mulige for dig.

bücherregal-weiss
Bogreol - MOKU
Tidløs og modulær

5. Sport efter fødslen - vigtige tips

I en tid, hvor der er et stort pres på mange kvinder for at få en "perfekt" krop blot et par uger efter fødslen, er det vigtigt at huske, hvilket mirakel du har opnået. Lad dig ikke presse, når det gælder motion.

Du bør undgå anstrengende motion i de første seks til otte uger efter fødslen. Du kan roligt lade vægtløftning eller kampsport ligge.

Hvis du alligevel gerne vil i gang med at træne tidligt, er det bedst at vælge en af disse sportsgrene og kun dyrke den med moderat intensitet:

  • Svømning
  • Stavgang
  • Vandring
  • Skøjteløb
  • Yoga
  • Pilates

Disse aktiviteter involverer hele din krop og er med til at tone den. Selv med let træning vil du kunne mærke, hvordan din krop ændrer sig i løbet af et par uger.

kinderkleiderschrank-kindergadrobe
MOKU
Garderobe til børn

Vær sikker på at følge: Følg din læges anvisninger vedrørende træning

Hvis din læge fraråder dig at dyrke motion af en eller anden grund eller klassificerer visse sportsgrene som for risikable, skal du ikke udsætte dig selv for nogen sundhedsrisiko - følg nøje din læges anvisninger.

Efterfødselsgymnastik: alene eller på et hold?

Det er helt op til dig, om du vil lave efterfødselsgymnastik alene i dit eget tempo og i fred og ro, eller om du vil deltage i et gruppeprogram. Der findes nu en række kurser, hvor selv mødre og deres babyer kan deltage sammen. Det er praktisk, fordi du bare kan tage din baby med og spare en babysitter.

Kontakten med andre mødre kan være meget værdifuld efter fødslen. At tale om graviditet, fødsel og det nye liv med en baby giver støtte og nye perspektiver. Hvis du kan lide at være social, kan et gruppeprogram være lige noget for dig.

Hvis du beslutter dig for at deltage i et efterfødselskursus, er det bedst at spørge din sygesikring, om de dækker udgifterne.

Når du træffer dit valg, er det vigtigt, at kurset tilbyder en form for efterfødselstræning, som du kan li

de.

Foretrækker du individuelle, guidede øvelser, eller foretrækker du efterfødselsfitness eller workouts?

Tip: Foretrækker du at lave efterfødselsøvelser alene og i fred og ro derhjemme? Der findes også mange tilbud på nettet, som kan hjælpe dig med det. Forskellige videoer på YouTube eller guidede onlinekurser er let tilgængelige og giver dig fleksibilitet.

wickelkommode-weiss
Puslebord MOKU
Til uforglemmelige øjeblikke med dit barn

6. Støt din krop efter fødslen

For at holde din krop smuk og sund er det vigtigt, at du tilpasser din livsstil derefter. Den bedste måde at støtte din krop og sjæl holistisk på er at være opmærksom på følgende punkter:

  • Dyrk motion hver dag.
  • Spis en sund og afbalanceret kost.
  • Undgå stress og psykiske belastninger.
  • Drik to til tre liter vand eller usødet urtete hver dag.
  • Undgå nikotin, alkohol og stoffer.
  • Tag dig regelmæssigt tid til dig selv.

7 vigtige spørgsmål om gymnastik efter føds

len

Hvornår er det rigtige tidspunkt at lave øvelser efter fødslen?

Start med de første lette øvelser allerede et par dage efter fødslen, mens du stadig er i barselssengen. Så snart du føler dig i form, hvilket normalt er mellem den tredje og sjette uge efter fødslen, kan du integrere yderligere efterfødselsøvelser og sportsaktiviteter som svømning, gåture eller efterfødselsyoga i din daglige rutine. Det er aldrig for sent at begynde på efterfødselstræning, heller ikke selvom du ikke begyndte med det samme efter fødslen.

Hvor ofte og hvor længe skal jeg lave efterfødselsøvelser?

Du kan lave dine efterfødselsøvelser to til tre gange om dagen. Generelt er det tilrådeligt at forblive aktiv også efter fødslen for at styrke din krop og sjæl på lang sigt. Udveksling med andre mødre, f.eks. i det gratis HiPP My BabyClub-forum, kan motivere og inspirere.

Hvilke former for efterfødselstræning findes der?

Efterfødselstræning omfatter lette øvelser, som ofte kan udføres direkte i sengen. På fødselsforberedelseshold kan du forvente let træning, der styrker bækkenbunden og hele kroppen. Postnatal fitness fokuserer mere på udholdenhed og hjælper med at tone kroppen. Yoga og pilates er også gode muligheder for at gøre din krop og sjæl godt.

Dækker sundhedsforsikringen omkostningerne?

Mange sundhedsforsikringer dækker udgifterne til efterfødselskurser. Hvis det ikke er tilfældet for dig, er der alternative muligheder. Du kan også lave efterfødselsøvelser på egen hånd derhjemme ved hjælp af gratis online instruktionsvideoer. En anden mulighed er at mødes med andre mødre og arrangere et privat efterfødselskursus sammen. Din jordemoder kan sikkert vise dig nogle øvelser.

Leder du efter designprodukter til babyværelset? Oplev Studio Belize nu!

×