bell-kink

Barnesenge: Bell Kink om bæredygtigt design

Designer Bell Kink og teamet i hendes designstudio i Berlin, Studio Belize, skaber bæredygtige designklassikere til familier. Deres portefølje omfatter produkter som babysenge, klatretrekanter , højstole, legemåtter og meget mere. Deres designtilgang kombinerer design, holdbarhed, pædagogik og bæredygtighed.

Grundlæggeren og designeren af Studio Belize® i et interview:

Hvordan definerer du design?

Bell Kink: For mig er design den kreative sammensmeltning af form og funktion. Det handler om at skabe et rum eller et objekt, der ikke kun er æstetisk tiltalende, men også funktionelt og bæredygtigt. Når det gælder børnemøbler, betyder det at skabe rum og møbler, der forstår børneværelset som en samlet komposition. Børns udvikling, deres følelser og fornemmelser bør indgå i designprocessen i lige så høj grad som deres sikkerhed og velbefindende.

"Design er sammensmeltningen af form og funktion."

Jeg designer børnemøbler , så de kan skabe stunder og overleve stunder med familien. For at gøre dette muligt kræver mine designs de højeste standarder for kvalitet, konstruktion og materialer. Mine designs bliver skabt, gentænkt og optimeret på mange måder. For design fra Studio Belize er kendetegnet ved tidløshed ud over deres æstetik. Ikke kun i forhold til deres design, men også i forhold til deres holdbarhed og robusthed. Mine designs skal kunne ældes med familierne, modnes og sætte deres præg. De ledsager familierne gennem deres oplevelser, i gode tider og i stormfulde tider. Vores objekter tilbringer tid sammen med familierne. De bliver en del af familien, og det gør mig stolt.

bæredygtige-babyprodukter

Kan du beskrive din designproces for os?

Klokke Kink: Min designproces starter altid med ideen om, hvordan møblet eller rummet kan støtte barnet i dets udvikling. Beroligelse og følelsen af sikkerhed og tryghed spiller en vigtig rolle her.

"Den overordnede sammensætning af rummet og følelsen af tryghed."

Når jeg f.eks. designer en babyseng, tænker jeg på, hvordan den vil påvirke barnet, og hvordan den vil se ud i rummet. Derudover inkluderer jeg i designet, hvordan babysengen kan tilpasse sig barnets skiftende behov og evner. Her er designelementer som former og farver lige så vigtige som de funktionelle komponenter. Sikkerhedsaspekter og de skiftende behov hos børn i deres respektive aldre og hos forældre er lige så meget en del af designprocessen som æstetik.

En babyseng, der vokser med barnet, kan f.eks. designes meget forskelligt. At vokse betyder, at babysengen tilpasser sig barnets udvikling og også forældrenes skiftende behov/anvendelsesmuligheder. Det sker f.eks. gennem højdejusterbare madraspositioner til babyen, gennem aftagelige sengeheste som adgang for det mobile lille barn eller gennem helt aftagelige sidepaneler, der forvandler babysengen til en dagssofa og dermed gør babysengen til et hvilested for det 2-3 år gamle lille barn.

"Voksende babysenge tilpasser sig barnets og forældrenes behov."

Når mange kunder tænker på medvoksende babysenge, tænker de på babysengen 70x140, som kan omdannes til en forlænget babyseng, der giver mere plads til det voksende barn i alderen 5-7 år. Faktisk bruges denne funktion af den voksende babyseng ikke særlig ofte, fordi børn i denne alder normalt vil have en ny seng. De vil så ofte ikke længere sove i deres babyseng, hvilket så ofte gør funktionen overflødig. Dette er et godt eksempel på, hvordan godt design og konstruktion bør være meget tæt på børns og forældres reelle og ægte behov for at give reel følelsesmæssig såvel som funktionel merværdi.

Mere om dette i den følgende blogartikel: Design møder håndværk

Hvorfor er holdbarhed, materialer og kvalitet vigtigt i børnemøbler?

Bell Kink: Kvalitet, høj kvalitet, materialerne, og jeg vil også gerne tilføje bæredygtighed, samt design er mere end bare produktegenskaber. De er et udtryk for forældrenes værdier, deres livsstil og deres egne ambitioner. Kunderne køber kvalitetsmøbler for at opfylde deres egne krav med hensyn til disse punkter. Kunder, der er ligeglade med disse spørgsmål, køber IKEA.

"Kvalitet, holdbarhed og design er udtryk for forældrenes værdier".

Misforstå mig ikke. Virksomheder som IKEA spiller en vigtig rolle i vores samfund ved at gøre design og gode møbler tilgængelige for masserne. Jeg mener, hvem har aldrig købt i IKEA ? Designobjekter er bare noget andet. De er til kunder, der er i en anden fase af livet og har andre krav til deres møbler og deres børns møbler. Nogle forældre foretrækker simpelthen mere individuelt design og højere kvalitet, som de kan finde hos designere, designstudier, designerforretninger eller uafhængige møbelproducenter. IKEA babysenge og IKEA børnemøbler har ganske enkelt et andet niveau af individualitet, holdbarhed og bæredygtighed. Det er bare en anden livsstil og et andet værdisæt, der ligger bag virksomheder som IKEA.

Hvad driver dig til at blive ved med at skabe nye designs?

Bell Kink: Det er passionen for at hjælpe børn og deres familier med at skabe et rum, der nærer dem og gør dem glade. Jeg er altid på udkig efter nye måder at støtte børn og familier på gennem design og bæredygtighed. Som mor kender jeg vigtigheden af holdbare og funktionelle familiemøbler på den ene side, men jeg ved også, hvor glade skønhed, raffinerede detaljer og specielle materialer kan gøre folk. Det er nok ikke sandt for alle. Men der er en særlig type mennesker, som bliver rørt af detaljer, raffineret håndværk og design, der ikke er hverdagskost, og som fascineres af symbiosen mellem form og funktion.

sale-babyprodukte

Det er passionen for at tænke med, at optimere i funktionel såvel som følelsesmæssig henseende. For bæredygtighed betyder intet andet inden for møbelproduktion. Jeg tror på, at vi kan gøre vores verden til et bedre sted gennem godt bæredygtigt design. Ved at skabe møbler, der er holdbare, funktionelle og smukke, er vi med til at bevare vores planet for fremtidige generationer. Det er denne passion for design og det at være kreativ, der motiverer mig til at finde og skabe løsninger hver dag.

Hvordan ser du fremtiden for design og specifikt børnemøbler?

Bell Kink: Jeg ser fremtiden for design, og især børnemøbler, som værende mere fokuseret på bæredygtighed og tilpasningsevne. Da familiers, børns og forældres behov og evner konstant ændrer sig, skal møblerne kunne tilpasse sig disse ændringer.

"Produkter og værdiskabelse i møbelindustrien skal være CO2-neutrale."

Samtidig er vi nødt til at sikre, at vores produkter og værdiskabelsen i møbelindustrien bliver mere miljøvenlige og CO2-neutrale. Det betyder, at vi skal bruge bæredygtige materialer af høj kvalitet og undgå skadelige kemikalier samt tilpasse forretningsmodellerne. At sælge i form af cirkulær økonomi og tilbyde udlejningsmodeller som et supplement til traditionelt salg. Det er temaer, vi allerede tilbyder i Studio Belize, og som vi fortsætter med at udvikle.

En ting er dog tidløs, nemlig familiemenneskenes høje krav. Deres ønske om at føle sig hjemme, behovet for at nyde tiden med deres familie, deres kære, og at tilbyde deres egen familie det bedst mulige. Det er netop til disse familiemennesker, at jeg laver møbler.

Du vil måske også finde følgende artikel interessant: Barneseng - den perfekte måde at forberede den på: Sikker og afslappende søvn

×