Kaffe

Portafilter-maskine

Kunsten at leve

Portafilter-maskine

Portafiltermaskinen er kaffemaskinernes dronning. Med en portafiltermaskine kan du fremtrylle aromatisk espresso og cappuccino derhjemme. Vælg din yndlingsmodel blandt enkeltkredsløbs-, dobbeltkredsløbs-, dobbeltkedel- og termoblok-portafiltermaskiner .

Læs her, hvad der gør en portafiltermaskine til noget særligt, og hvordan du kan skabe dit eget personlige kaffehjørne.

God fornøjelse med læsningen!

Hvad gør portafiltermaskinen til noget særligt?

Med en klassiskportafiltermaskine, også kendt som en espressomaskine, kan du lave friskmalede og meget aromatiske kaffespecialiteter derhjemme. På grund af den høje drikkevarekvalitet er den særlig populær i cateringvirksomheder. Hvis du gerne vil nyde denne delikatesse frisklavet af en barista derhjemme, finder du et stort udvalg af forskelligeportafiltermaskiner og mærker til privat brug. Vi rådgiver dig gerne, for vi ved, hvilken forskel lækker kaffe gør i hverdagen. Og enhver, der nogensinde har haft glæde af en portafiltermaskine, vil med garanti ikke undvære den igen.

siebtraegermaschine

Den italienske portafiltermaskine og dens historie

For alle, der nyder en velsmagende espresso eller cappuccino om morgenen og fejrer tilberedningsøjeblikket, er portafiltermaskinen et sandt teknologisk vidunder. Med din egenportafiltermaskine bliver dit køkken forvandlet til en kaffebar med baristafølelse. Forløberne forportafiltermaskinen blev udviklet i Italien. Der blev designet maskiner, hvor kaffepulver blev presset gennem en sigte under højt tryk og dermed forarbejdet til espresso hurtigt og uden bitterstoffer. I 1906 præsenterede og patenterede Desidero Pavoni sin opfindelse af en vandkedel med 1,5 bars tryk i en espressomaskine. Mange italienskeportafiltermaskiner har et hus af rustfrit stål, som gør dem robuste og tidløse. Efter yderligere optimering blev den første espressomaskine med en Faema E61-bryggergruppe lanceret på markedet i 1961 og satte en ny standard. Faema E61-bryggegrupperne er legendariske som midtpunktet i den italienskeportafiltermaskine og de første maskiner, der genererede vandtryk ved hjælp af en pumpe i stedet for et håndtag.

siebtraegermaschine

Sådan fungerer portafiltermaskinen

De halvautomatiskeportafiltermaskiner, der er tilgængelige i dag, arbejder ikke kun effektivt med hensyn til tid, men leverer også optimale resultater med hensyn til smag takket være en integreret kværn, automatisk stampning og præcise tryk- og temperaturindstillinger. Især modeller med integreret kværn har den fordel, at du ikke behøver at købe en ekstra kværn, hvilket sparer dig penge og plads.

siebtraegermaschine

Kendte italienske mærker af portafiltermaskiner

Kendte mærker omfatter Ascaso, Bezzera, ECM, La Marzocco, Lelit, Profitec, Quick Mill, Rancilio, Rocket Espresso Milano og STONE Espresso. Nogle af disse mærker har produceretportafiltermaskiner i generationer og har derfor særlig erfaring og ekspertise.

Hvorfor en portafiltermaskine til hjemmet er umagen værd

Hvis du bliver ved med at drømme om den aromatiske smag af din espresso eller cappuccino efter dit cafébesøg, bør du overveje at købe din egen portafiltermaskine. Især hvis tilberedning af drikke som espresso og cappuccino skal blive din nye yndlingsrutine. For tilberedning af kaffe med en espressomaskine giver lækre drikke som ingen anden kaffemaskine. Det omfatter friskkværning af kaffen, tamping (komprimering af den malede kaffe i portafilteret), fastspænding af portafilteret og, for dem, der ønsker mælkeskum, cremet opskumning i en mælkekande.

Portafiltermaskinen til hjemmet: Inkluder venligst en espressokværn

Et af de vigtigste aspekter ved køb og opsætning af en portafiltermaskine til hjemmet er: ingen kværn, ingen smag. Uanset hvor høj kvalitet en premium portafiltermaskine har, kan den ikke udnytte sit fulde potentiale, hvis der bruges formalet kaffepulver eller billige kaffebønner. Så hvis du vil nyde en lækker cappuccino eller espresso derhjemme, er du også nødt til at købe en passende espressokværn. Kun somportafilterduo kan du opnå den smag og drikkevarekvalitet, som du kender fra din yndlingscafé.

Citat

"Et kaffehjørne er noget meget personligt"

At indrette et kaffehjørne derhjemme er som at skabe et harmonisk kunstværk - det er stedet for et dagligt ritual, der giver folk styrke og ro i deres hektiske hverdag.

-Bell Kink, grundlægger af Studio Belize

Sæt op

Hylde til portafiltermaskine

Som indretningsarkitekt ved jeg, hvor vigtigt det er at finde den rigtige hylde til portafiltermaskinen. En hylde skal ikke kun være funktionel, men også leve op til portafiltermaskinens elegance og stil. For mig som designer, der genkender, vurderer og værdsætter detaljerne i objekter, er det vigtigt, at hylden er lige så stilfuld og udformet med sans for detaljer som portafiltermaskinen. Først da kan den æstetiske harmoni, som en elegant portafiltermaskine giver, udfolde sig. Portafiltermaskinen fortjener at være et møbel, der er lige så unikt som den kaffekunst, den er med til at skabe.

- Bell Kink, grundlægger af Studio Belize

×