baby

Kontrovers om design af børneværelser: Er "Sad Beige" skadelig?

Fra eksperterne hos Studio Belize® - Designstudio for produkter til børn:

Der er en hed debat på de sociale medier i øjeblikket: Er farveskalaen "Sad Beige" virkelig et godt valg til børneværelset? Meningerne er delte, og mange forældre spekulerer på, hvilken indretning af børneværelset der er den rigtige. I denne artikel diskuterer vi fordele og ulemper ved denne aktuelle interiørtrend samt alternativer, og om kritikken af "Sad Beige" faktisk er berettiget.

Hvordan skal farveskemaet på børneværelset se ud?

bassinet-barneseng

Farveskemaet på børneværelset er vigtigt! Ikke alene påvirker den atmosfæren i rummet, men den kan også påvirke dit barns humør og adfærd. Tilhængere af trenden "trist beige", eller smukkere "tone i tone", sætter pris på den beroligende og neutrale effekt af de dæmpede beige toner, der går harmonisk i spænd med hinanden. De hævder, at denne neutrale farveskala skaber en rolig og afslappet atmosfære på børne- eller babyværelset, hvilket er befordrende for barnets koncentration og velbefindende. Desuden kan neutrale farver som et lærred nemt kombineres med andre farver og elementer, hvilket giver dig mere fleksibilitet, når du indretter børne værelset. En anden fordel ved neutralitet: tone i tone er kønsneutralt! De dage, hvor man indrettede et pigeværelse i lyserødt og et drengeværelse i blåt, er for længst forbi.

Kritikere klager derimod over, at "trist beige" er for kedeligt og ensformigt til et børneværelse. De plæderer for stærkere farver, der opmuntrer børns kreativitet og aktivitet. Hvis du er i tvivl om farvevalget til dit barns værelse, kan du også overveje alternativer. Pastelfarver er for eksempel et godt alternativ. De er bløde og beroligende.

Men hvad siger udviklingspsykologerne om farvesammensætningen på et børneværelse? Farvesammensætningen på børne værelset er ikke så afgørende for barnets udvikling, som man ofte tror. Det er meget vigtigere, hvordan babyen eller det lille barn interagerer med sine omgivelser, og hvilken type legetøj det bruger.

"Stimulering af sanserne er afgørende i babyers og småbørns leg."

Så ifølge udviklingspsykologerne spiller legetøj en central rolle. Legetøj, som man kan røre ved, gribe fat i og føle på, er grundlæggende for barnets perceptuelle udvikling og tidlige udvikling. Den Pikler-trekant med rutsjebane tilbyder for eksempel din baby en række forskellige måder at udforske omgivelserne og udvikle sine motoriske færdigheder på. Ligesom ribber i børneværelset og andet naturligt trælegetøj stimulerer det dit barns følesans, koordination og motorik og fremmer dermed dets udvikling.

pikler-trekant

RICKI RACKA®

Pikler trekant med rutsjebane

til-produktet

Babyværelse: Mere end bare en babygarderobe

Når det handler om at indrette et babyværelse, tænker mange straks på garderoben, puslebordet og tremmesengen. Men ud over disse klassikere som vægfarver,vægtatoveringer eller børnetapeter er der andre elementer, der former børneværelsets karakter:

  • Barneseng
  • Børnenes klædeskab
  • Montessori-hylde
  • Tæppe til børneværelset
  • Gardiner til børneværelset
  • Tekstilkomposition (samspillet mellem tekstiler)

Indretningen af børneværelset skal ikke kun være æstetisk tiltalende, men også fremme barnets udvikling. Husk, at børneværelset skal være et sted, hvor dit barn kan lege, lære, hvile og vokse.

Konklusion

Uanset om du elsker eller hader "Sad Beige"-trenden, er det vigtigste, at du skaber et børneværelse, der fremmer dit barns udvikling og er et sted, hvor dit barn føler sig godt tilpas og tryg. Og husk, at farven på børneværelset ikke er det vigtigste, det rigtige legetøj og de aktiviteter, du tilbyder dit barn, er langt vigtigere.

Måske også interessant for dig? Blogartikel: Babysenge: Bell Kink om bæredygtigt design

×