Design Kindermöbel & Pikler Dreiecke

Design møder håndværk

Fra eksperterne hos Studio Belize® - Designstudio for produkter til børn:

Designprocessen for børne- og legemøbler som Pikler Pikler Trekant RICKI RACKA® er en fascinerende proces. Den stiller særlige krav til designerens kreativitet og færdigheder. Det handler om at skabe funktionelle og sikre møbler, der ikke kun opfylder børnenes behov, men også passer ind i det overordnede design af et sofistikeret og pædagogisk værdifuldt børneværelse.

Hvordan skabesnye designs til børnemøbler hos Studio Belize®?

designere-bellkink

Bell Kink
Chief Creative Officer
- Designer af Pikler Triangle RICKI RACKA® -

Designprocessen hos Studio Belize®

Det første skridt er at forstå børns behov. Det indebærer, at man undersøger børns motoriske og kognitive udvikling og analyserer kravene til møblernes sikkerhed og funktionalitet. Det er vigtigt at sikre, at designet opfylder børnenes behov og støtter deres udvikling.

Når man har forstået børnenes behov, er det næste skridt at udvikle og skitsere ideer. Dette trin kræver kreativitet og inspiration til at skabe unikke og engagerende designs. Det er vigtigt at udforske forskellige muligheder og gradvist forfine designet, indtil det opfylder kravene.

En vigtig del af designprocessen er valget af materialer. Det er vigtigt at sikre, at de anvendte materialer er sikre, holdbare og miljøvenlige.

pikler-trekant-klatretrekanten med rutsjebane

RICKI RACKA®

Pikler-trekant med rutsjebane

til-produktet


Et andet vigtigt trin er fremstilling og afprøvning af prototyper. Dette trin involverer brug af CAD-software til at omsætte designet til praksis og skabe en prototype. Det er vigtigt at teste og evaluere prototypen for at sikre, at den opfylder kravene og lever op til forventningerne.

Det sidste trin i designprocessen er produktion og kvalitetskontrol.

Designprocessen for børne- og legemøbler som PiklerTriangle RICKI RACKA® er en kompleks og krævende opgave, der kræver en masse kreativitet og knowhow inden for design og fremstilling. Det kræver også en dyb forståelse af børns behov og udvikling samt sikkerhedsstandarder og forældres krav. Ved at bruge innovative teknologier og samarbejde med erfarne fagfolk som ingeniører og håndværkere kan designere skabe fantastiske og vidunderlige møbler til børn, der både er funktionelle og smukke.

Et andet vigtigt aspekt i designprocessen for børne- og legemøbler er hensynet til værdimæssige tilgange som bæredygtighed og også pædagogiske tilgange som Montessori-tilgangen. Montessori-pædagogikken lægger vægt på selvstændighed og støtte til børns naturlige udvikling, hvilket bl.a. har fundet anvendelse i designet af Pikler Triangle RICKI RACKA®.

I designet af børne- og legemøbler er det også vores opgave at være opmærksomme på objekternes bæredygtighed. Ved at bruge miljøvenlige materialer og undgå unødvendig emballage lever vi op til vores ansvar og viser vores børn værdier som respekt og ansvarlighed.

I sidste ende er designprocessen en mulighed for designere til at bruge deres kreativitet og færdigheder til at yde et positivt bidrag til børns udvikling og miljø.

Følgende artikel er også interessant: Babysenge: Bell Kink om bæredygtigt design

×