baby-schlafen

Min baby sover ikke: Hvad kan jeg gøre?

Du er ikke den eneste. Mange forældre kender problemet: Barnet vil ikke sove. Det er et almindeligt fænomen og kan have forskellige årsager. Det hjælper selvfølgelig at forstå babys søvn bedre. Her er nogle forklaringer og tips, der kan hjælpe dig med at sikre en bedre søvn for din baby.

Indhold

  1. Overvælder hverdagen din baby?
  2. Babyens søvnrytme
  3. Det rigtige sovemiljø - den rigtige tremmeseng
  4. Nok aktivitet i de vågne timer
  5. Den rigtige sovetemperatur for babyer
  6. Sovepose til baby
  7. Konklusion

Hvad kan jeg gøre?, så min baby sover bedre?

baby-sover

1. Hverdagen overvælder din baby?

Babyer er små opdagelsesrejsende. De er meget opmærksomme på deres omgivelser og lærer noget nyt hver dag. Det kan hurtigt blive for meget for dem. Prøv derfor at gøre din babys daglige rutine så rolig og struktureret som muligt. En fast daglig rutine med faste sengetider, ikke for lange gåture, kan hjælpe med at regulere babyens søvnrytme.

2. Barnets søvnrytme

Søvn er et komplekst emne, som udfordrer mange forældre. I de første måneder af livet har babyer endnu ikke en fast søvn-vågen-rytme; de sover og vågner med uregelmæssige intervaller. Det er vigtigt at forstå, at babyer har en anden søvncyklus end voksne i de første uger og måneder af deres liv. De tilbringer mere tid i REM-søvn, som er nødvendig for hjernens vækst og udvikling. Derfor er det normalt, at babyer vågner ofte.

bæredygtige-babyprodukter

Selvom mange babyer sover mellem 17 og 20 timer i døgnet, kan andre have brug for langt mindre. Et barns søvnbehov varierer afhængigt af dets alder. Her er en lille oversigt over søvnbehov til dig:

  • 0-3 måneder: 14-17 timers søvn i døgnet
  • 3-6 måneder: 12-15 timers søvn i døgnet
  • 6-9 måneder: 12-14 timers søvn i døgnet
  • 9-24 måneder: 11-14 timers søvn i døgnet.

Men med tiden udvikler de en mere regelmæssig søvncyklus. Det er nyttigt at skabe et ensartet søvnmiljø og en fast rutine for at hjælpe barnet med at udvikle en sund søvn-vågen-cyklus. Det kan være ved altid at lægge barnet i tremmesengen på samme tid, indføre beroligende søvnritualer og sørge for, at sovemiljøet er roligt og behageligt.

3. Det rigtige søvnmiljø - den rigtige tremmeseng

Sovemiljøet spiller en stor rolle for kvaliteten af din babys søvn. Et stille, mørkt rum og en behagelig sovetemperatur er vigtigt. En tremmeseng med en god babymadras kan også hjælpe din baby med at sove bedre. En sengehimmel til tremmesengen kan være med til at adskille sengen visuelt og give dit barn en følelse af tryghed.

Læs mere om babysengen i den følgende artikel: Guide til babysengen: sikker og afslappende søvn

4. Nok aktivitet i de vågne timer

Bevægelse er vigtigt for din babys udvikling. Det er med til at styrke kroppen og udvikle motoriske færdigheder. En Pikler-trekant kan være en god måde at holde din baby beskæftiget på, samtidig med at den giver ham mulighed for at afreagere. På den måde er han eller hun træt efter legen og falder måske bedre i søvn.

pikler-trekant-rickiracka-Klatretrekanten-med-rutsjebane

RICKI RACKA®

Klatretrekanten med rutsjebane

til-produktet

5. Den rigtige sovetemperatur for babyer

Den ideelle sovetemperatur for din baby er omkring 18-20 grader celsius. Om sommeren er en body tilstrækkelig, mens en Baby Winter-sovepose er velegnet om vinteren. Sørg for, at babysoveposen ikke er for varm om vinteren for at undgå overophedning.

Babymadrassen skal være fast og godt ventileret. En babymadras 70x140 eller en babymadras 60x120 er normalt et godt valg. Undgå ekstra tæpper eller puder i babysengen, da de kan øge temperaturen.

Mærk din babys temperatur på halsen eller brystet. Huden skal være lun, men ikke varm. Vær opmærksom på din babys signaler, og juster tøjet og rumtemperaturen derefter.

6. Sovepose til baby

En babysovepose kan være et godt alternativ til et tæppe. Den holder din baby varm og forhindrer ham i at trække tæppet over hovedet. Der findes forskellige modeller til sommer og vinter, så din baby altid har den rette temperatur. Men kan barnet vende sig i soveposen? Ja, det er muligt og ikke et problem. Det er vigtigt, at soveposen har den rigtige størrelse og ikke er for stor. På den måde kan din baby ikke blive viklet ind i den.

7. Konklusion

Der er mange grunde til, at din baby ikke vil sove. Det vigtige er at bevare roen og prøve forskellige ting. Alle babyer er forskellige, og hvad der virker for én, virker ikke nødvendigvis for en anden. Giv ikke op, og husk: Denne fase vil også gå over.

Læs mere om gaver til 1-årige i Studio Belizes magasin: De perfekte gaver til 1-årige

×