kita-kinder

Vejen til en dagplejeplads: instruktioner

Fra eksperterne hos Studio Belize® - Designstudio for produkter til børn:

At finde den ideelle Kita-plads kan være en udfordring, men bare rolig, vi er her for at hjælpe dig. Med de rigtige tips, erfaringer fra andre forældre og værktøjer som Kita Portal, Kita Finder München eller Kita Info App bliver søgningen meget lettere.

Indhold

  1. Trin 1: Ansøg om en voucher til dagpleje
  2. Trin 2: Find egnede daginstitutioner til en direkte ansøgning
  3. Trin 3: Forbered din ansøgning
  4. Trin 4: Den første samtale
  5. Tilvænning og første dag i daginstitutionen
  6. Spørgsmål og svar
  7. Hvilke gaver til Kita?
  8. Er 1 år for tidligt til Kita?
  9. Konklusion

Hvordan finder jeg en Kita-plads?

bæredygtige-babyprodukter

Trin 1: Ansøg om en Kita-voucher

Ansøg om din Kita-voucher så hurtigt som muligt. Fordi: Ingen Kita-plads uden en Kita-garanti. Det første, daginstitutionsledelsen eller pædagogerne spørger efter i den første samtale, er vignetten. Du kan ansøge om Kita-beviset hos Familieservice i din by.

Men husk nu: Kita-vouchere er ikke tilgængelige i alle byer eller delstater. Berlin og Hamborg er kendte eksempler på byer, der støtter familier med Kita-vouchere.

Trin 2: Find egnede daginstitutioner til en direkte ansøgning

Start din søgning på portaler som Kita-Portal Nürnberg, Kita-Navigator Berlin, Kita-Navigator Münster, Kita-Portal Dortmund eller Kita-Portal Bremen. De giver dig et overblik over daginstitutioner i din by. Du kan også bruge Kita Finder til at finde specifikke faciliteter som Kita Löwenzahn, Kita Spatzenäscht, Kita Sonnenschein eller Kita-Kunterbunt.

På disse portaler finder du daginstitutioner og korte forklaringer på, hvad de har at tilbyde, deres faciliteter og deres pædagogiske koncept. Vælg et par egnede daginstitutioner, der opfylder dine krav.

Bemærk venligst: Som regel er det mere sandsynligt, at disse Kita-portaler hjælper dig med at finde passende faciliteter. Men de er som regel uegnede til at skabe kontakt, til at få et overblik over ledige pladser eller til en direkte ansøgning.

Klatretrekanten-med-rutsjebane-rickiracka-pikler-trekant

RICKI RACKA®

Klatretrekanten med rutsjebane

til-produktet


Hvad er vigtigt, når man skal vælge daginstitution?

  • Beliggenhed (rejsetid)
  • Daginstitutionens pædagogiske koncept
  • Sprog, der tilbydes
  • Kreative aktiviteter: musik osv.
  • Antal pædagoger
  • Gruppestørrelse
  • Udflugter
  • Faciliteter: størrelse, legeplads, have osv.
  • Udstyr: legeredskaber, borde, pikler-trekant osv.

Trin 3: Forbered din ansøgning

Så snart du har fundet en egnet daginstitution, skal du forberede en kort, men informativ daginstitutionsansøgning. En personlig e-mail direkte til daginstitutionen, hvor du præsenterer dit barn og din familie på en kort, præcis og meningsfuld måde. Det er vigtigt at gøre et positivt førstehåndsindtryk. Når alt kommer til alt, vælger daginstitutioner ikke kun børnene, men også forældrene. Et foto af dit barn, der leger eller er kreativt på et dejligt sted i dit hjem, er en god måde at tilføje et personligt præg til dagplejeansøgningen.

pikler-trekant-Klatretrekanten-med-rutsjebane

RICKI RACKA®

Klatretrekanten med rutsjebane

til-produkten-button

Trin 4: Det indledende interview

Ved den indledende samtale vil du som regel møde daginstitutionsledelsen eller en pædagog. Personalet vil introducere jer til institutionen og lære jer at kende som familie. Personalet får et første indtryk af jeres barn og af jer som forældre. De tjekker, om I passer godt sammen, og om institutionen og dens tilbud passer til forældrenes behov.

Vigtige spørgsmål at stille personalet i vuggestuen under det første interview:

  • Hvor mange børn bliver passet af én pædagog?
  • Hvor store er grupperne?
  • Hvor mange pædagoger har ansvaret for en gruppe?
  • Hvilket pædagogisk koncept praktiseres i daginstitutionen?
  • Hvordan får børnene mad?
  • Hvilket ernæringskoncept praktiseres i vuggestuen?
  • Hvad er åbningstiderne?
  • Hvornår skal børnene afleveres i vuggestuen, og hvornår kan de hentes?
  • Er der nogen forældreaktiviteter, som forældrene skal hjælpe med i vuggestuen?

Trin 5: Tilvænning og første dag i daginstitutionen

Tilvænningen er et vigtigt skridt for dit barn. Sørg for at have alt det med, som dit barn har brug for, og som er blevet anbefalet af personalet i daginstitutionen. En Kita-rygsæk med skiftetøj, årstidens tøj, hjemmesko, en madkasse (Vespa) og drikkedunk, en gymnastiktaske og tandbørste med tandpasta er vigtigt.

Spørgsmål og svar

Hvilken gave til daginstitutionen?

En afskedsgave til Kita eller en gave til starten kan være en fin gestus. A Pikler trekant med rutsjebane er en god gave, som kan gives af flere forældre sammen. Den fremmer børnenes motorik og byder på masser af sjov.

barneseng-slag-bassinet-vugge


Personlige gaver, der afspejler de pædagogiske medarbejderes interesser, er også en god idé. Eller hvad med dekorationer eller kort, som børnene selv har lavet? Legetøj og støttematerialer til institutionen er også altid velkomne. Og selvfølgelig er klassikeren - nervepirrende mad i form af slik - altid en god idé.

Er 1 år for tidligt til dagpleje?

Beslutningen om, hvorvidt og fra hvornår det er passende for et barn at gå i dagpleje, er naturligvis op til forældrene selv. Hvert barn er forskelligt, og derfor bør beslutningen træffes individuelt. Men eksperterne er enige: Børn tager ikke skade, hvis de begynder at gå i dagpleje, så tidligt som når de er et år gamle.

Jagten på den perfekte Kita-plads kan være en udfordring, men med de rigtige værktøjer og en velforberedt ansøgning er der intet, der står i vejen for at starte i Kita. Held og lykke med din søgen! Og glem ikke at overveje Everyday Helpers Kita og Kita Gifts for Educators for at gøre Kita-hverdagen lettere.

Konklusion

At finde den perfekte Kita-plads kan være en udfordring, men med en velforberedt ansøgning kan du gøre det! Hvis du bliver afvist af nogle daginstitutioner, skal du ikke miste modet. Uanset om du ender med at vælge en daginstitution som Kita Löwenzahn, Kita Spatzenäscht, Kita Sonnenschein eller Kita-Kunterbunt, er det vigtigste, at dit barn føler sig godt tilpas og tryg der. Og husk, at indkøringen i vuggestuen er et vigtigt skridt for dit barn og en chance for at gøre overgangen så smidig som muligt. Med lidt forberedelse og tålmodighed vil starten i vuggestuen blive en positiv oplevelse for dig og dit barn.

Følgende artikel er også interessant: Babysenge: Bell Kink om bæredygtigt design

×