Lav mad med Bell:

Sammen laver vi et autentisk thailandsk måltid - perfekte retter til familien

.

Opskrift nr. 9

Klistrede ris med mango - thai-stil

Mango sticky rice er absolut en af mine yndlingsdesserter. Den smager bedst med friske thailandske mangoer (i Tyskland sælges de som "flyvende mangoer") og ved stuetemperatur.

Der er to måder at lave denne dessert på. Den første er den autentiske version med thailandske klistrede ris, som skal udblødes og dampes på forhånd. Den anden og hurtigere version er med risbudding eller sushiris; her koges risene blot i en gryde. Her laver vi den første variant. Den anden version finder du her.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev for at få nye familieopskrifter.

God fornøjelse med madlavningen!

God fornøjelse med madlavningen!

INGREDIENSER TIL 2-3 PORTIONER

  • 100 g thailandske klistrede ris

  • 1 frisk, moden mango

  • 4 spsk sukker

  • 1/2 - 1 tsk salt

  • 250 ml kokosmælk

  • Lidt mynte og hakkede jordnødder som pynt (valgfrit)


TIPS TIL TILBEREDNING

  1. Iblødsætning af ris er et must. Iblødsætning i koldt vand er meget bedre. Helst natten over!


Tilberedningsinstruktioner

Anstrengelse: Let

Forberedelse: 10 min.

Samlet tid: 20 min.

TRIN 1

Dæk først de thailandske klistrede ris med masser af kogende varmt vand i 30 minutter, eller læg dem i blød i koldt vand i mindst 6 timer. Sigt derefter og vask stivelsen væk med koldt vand. Damp nu risene i en bambusdamper i ca. 15-20 minutter. For at undgå, at risene klæber til dampkogeren, kan du bruge almindeligt bagepapir som underlag i bambusdampkogeren.

TRIN 2

I mellemtiden varmes kokosmælk, sukker og salt op i en gryde ved middel varme. Lad det boble let i ca. 10-15 minutter, og tilsæt lidt sukker eller salt, hvis det ønskes.

TRIN 3

Læg de dampede klistrede ris (de skal ikke længere være al dente!) i en skål, og tilsæt ca. 90 % af kokosmælksdressingen; gem resten af kokosmælken i en lille kop til senere. Bland nu forsigtigt risene med kokosmælksdressingen (silikonespatler er ideelle til dette), og lad dem stå i ca. 15 minutter. Læg lidt klistrede ris i en dessertskål, top med friske mangostrimler, og pynt eventuelt med knuste jordnødder og et mynteblad. Dryp lidt kokosmælksdressing over, lige inden du nyder det. God appetit!

×