Thai

CURRY

Lav mad med Bell:

Sammen laver vi et autentisk thailandsk måltid - perfekte retter til familien

.

Opskrift nr. 4

Panang-karry

(PANANG NUEA]

Panag-karry med oksekød er en af de mest berømte karryretter i det thailandske køkken. Vi finder ofte bouillonlignende retter i det thailandske køkken - panang-karryen drypper dog langsomt fra skeen på grund af jordnødderne. Konsistensen af panang-karry er blank, men der er ingen olie, der flyder på overfladen. Farven er mørkerød. Oksekødet er mørt og gennemstegt. Den er mere krydret end choo chee curry. Panang Nuea er meget aromatisk, uden at en enkelt smag dominerer.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev for at få nye familieopskrifter.

God fornøjelse med madlavningen!

God fornøjelse med madlavningen!

Anstrengelse: Enkel

Forberedelse: 20 min.

Samlet tid: 30 min.

INGREDIENSER TIL 2 PORTIONER

  • 300 gram oksemørbrad

  • 1 kop klar, tynd kokosmælk til at koge kødet i (4 kopper tyk kokosmælk blandet med ½ kop vand)

  • 1 kop tyk kokosmælk

  • 1 kop tynd kokosmælk (½ kop tyk kokosmælk blandet med ½ kop vand)

  • 1 spiseskefuld fiskesauce

  • 1 spiseskefuld palmesukker

  • ¼ kop thailandske basilikumblade

  • 3 blade af kaffirlime, hakket

  • 2 spiseskefulde vegetabilsk olie

  • 2 spiseskefulde ristede jordnødder, stødt

PANANG-KARRYPASTA (BLAND ALLE INGREDIENSER GODT)

  • 6-7 store tørrede chilier, uden kerner, udblødt i vand og finthakket

  • 1 teskefuld stødt havsalt

  • ¼ kop skrællede skalotteløg, finthakket

  • 2 spiseskefulde pillet hvidløg, finthakket

  • ½ spiseskefuld galangal, finthakket

  • 1½ spiseskefuld citrongræs, finthakket

  • 1 spiseskefuld korianderrod, finthakket

  • 1 spsk kaffir-limeskal, finthakket

  • 1 spiseskefuld korianderfrø, ristet og stødt

  • 1 teskefuld spidskommen, ristet og stødt

  • ¼ teskefuld stødt peber

  • 1 teskefuld rejepasta


TIPS TIL TILBEREDNING

  1. Rettens konsistens er tyk og grov, fordi den indeholder jordnødder. Spidskommen gør også panang-pastaen velduftende.

  2. Svinekød eller kylling kan også bruges i stedet for oksekød. Svinekød skal også koges i tynd kokosmælk, indtil det er mørt. Kyllingen skal dog kun forkoges, inden den bruges i denne ret.


TRIN 1

Rens oksekødet, og dup det tørt. Skær det i små stykker. Hæld halvdelen af den klare, tynde kokosmælk i en gryde, og bring den i kog ved middel varme. Tilsæt oksekødet, og lad det simre, indtil det er gennemstegt.

TRIN 2

Varm olien op i en stegepande ved middel varme. Tilsæt karrypastaen, og steg den, indtil den dufter. Tilsæt gradvist en halv kop af den tykke kokosmælk. Steg og rør, indtil det dufter, og olien flyder op til overfladen. Tilsæt peanuts, og rør godt rundt.

TRIN 3

Tilsæt oksekødet, og steg videre. Tilsæt kaffirlimeblade, og krydr med fiskesauce og sukker. Tilsæt den resterende tynde kokosmælk, og fortsæt med at røre. Lad det simre ved svag varme, indtil kødet er mørt. Tilsæt den resterende tykke kokosmælk, og rør godt rundt.

TRIN 4

Tilsæt thaibasilikum, og sluk for varmen. Servér i en skål. Pynt med rød spydchili og blade af thaibasilikum.

Find opskriften på Pad Thai nu!

×