Rød

THAI CURRY

Lav mad med Bell:

Sammen laver vi et autentisk thailandsk måltid - perfekte retter til familien

.

Opskrift nr. 3

Rød thai-kylling i karry

(GAENG KIEW WAN GAI)

Denne thailandske karryret er en af mine yndlingskarryretter. Den er fuld af krydret smag, men også mild på samme tid. Ved at tilsætte lidt limesaft får du en let, frisk smag. Traditionelt spises karryen til fisk og er ret syrlig og suppeagtig. Jeg foretrækker en lidt mere cremet version med masser af kokosmælk og erstatter fisken med kyllingefilet eller østershatte. Masser af farverige grøntsager er et must til denne karryret! Held og lykke med den!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev for at få nye familieopskrifter.

God fornøjelse med madlavningen!

Rød thai-karry

God fornøjelse med madlavningen!

Instruktioner til madlavning

TRIN 1

Dup først kødet tørt, og skær det i mundrette stykker. Læg det til side.

TRIN 2

Vask grøntsagerne, og skær dem i lige store stykker. Varm nu panden op, tilsæt lidt vegetabilsk olie, og steg den røde karrypasta.

TRIN 3

Hvor lang tid? - Indtil smagen har udviklet sig, og rummet dufter af karry. Hold øje med varmen, og juster den efter behov. Ryst nu kokosmælken, og tilsæt 100 ml til panden; rør med karrypastaen, indtil den er cremet.

TRIN 4

Kødet kan nu kommes på panden. Skru op for varmen, og steg kødet i 5 minutter, mens du vender det af og til. (Hvis du bruger tofu, skal du først stege det i lidt olie, indtil det er sprødt.) Tilsæt lidt sukker på panden sammen med grøntsagerne og 1/2 glas vand eller bouillon. Hæld derefter resten af kokosmælken i, og kog færdig ved middelhøj varme.

TRIN 5

Sluk for komfuret - nu kommer det vigtigste: Tilsmagning! Smag dig frem først. Krydr derefter i henhold til balancen mellem de 5 smagskomponenter (krydret-syrlig-sød-salt-umami)! Så lidt fiskesauce til salt-umami, sukker til sødt, limesaft til surt og muligvis mere karrypasta til krydret. Pynt med krydderurter, og server på varme jasminris. God appetit!

×