Thai

Vegetarisk karry

Lav mad med Bell:

Sammen laver vi et autentisk thailandsk måltid - perfekte retter til familien

.

Opskrift nr. 5

Rød thailandsk vegansk karry

Denne veganske thai-karry er en af mine yndlings thai-karryretter. Den er fuld af krydret smag, men også mild på samme tid. Ved at tilsætte lidt limesaft får du en let, frisk smag. Traditionelt spises karryen til fisk og er ret syrlig og suppeagtig. Jeg foretrækker en lidt mere cremet version med masser af kokosmælk og erstatter fisken med seitan eller østershatte. Masser af farverige grøntsager er et must til denne karryret! God fornøjelse med den!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev for at få nye familieopskrifter.

God fornøjelse med madlavningen!

Thai-karry vegetarisk

God fornøjelse med madlavningen!

Instruktioner til madlavning

Anstrengelse: Let

Forberedelse: 20 min.

Samlet tid: 30 min.

INGREDIENSER TIL 4 PORTIONER

  • 2 spsk rød karrypasta

  • 1 spsk sukker

  • 1-2 tsk sojasauce

  • mindst 400 ml kokosmælk

  • lidt vegetabilsk olie

  • 300 g vegetabilske proteiner (f.eks. seitan/tofu) eller østershatte

  • 2 håndfulde af dine yndlingsgrøntsager (f.eks. courgetter, gulerødder, kartofler eller peberfrugter)

  • 1 lime

  • eventuelt thaibasilikum/koriander som pynt


TRIN 1

Vask grøntsagerne, og skær dem i lige store stykker. Læg dem til side.

TRIN 2

Skær seitan/tofu/østerssvampe (vask) i mundrette stykker. Steg seitan/tofu/urtesvampe i olie, indtil de er sprøde. Læg dem til side.

TRIN 3

Varm nu panden op, tilsæt lidt vegetabilsk olie, og steg den røde karrypasta. Hvor længe? - Indtil smagen har udviklet sig, og rummet dufter af karry. Hold øje med varmen, og reguler den derefter. Ryst nu kokosmælken, og tilsæt 100 ml til panden; rør med karrypastaen, indtil den er cremet.

TRIN 4

Tilsæt lidt sukker til gryden sammen med grøntsagerne og 1/2 glas vand eller bouillon. Hæld derefter resten af kokosmælken i, tilsæt seitan/tofu/grøntsager, og kog færdig ved middelhøj varme.

TRIN 5

Sluk for kogepladen - nu kommer det vigtigste: Smag til! Smag først på retten. Krydr derefter i henhold til balancen mellem de 5 smagskomponenter (varmt-surt-sødt-salt-umami)! Så lidt fiskesauce til salt-umami, sukker til sødt, limesaft til surt og muligvis mere karrypasta til varmt. Pynt med krydderurter, og server på varme jasminris. God appetit!

×