Lav mad med Bell:

Sammen laver vi et autentisk thailandsk måltid - perfekte retter til familien

.

Opskrift nr. 8

Grøn thai-karry

En absolut klassiker fra det bankende hjerte - regionen i det centrale Thailand. Den krydrede smag dominerer i denne opskrift. Den ledsages af kokosmælkens sødme. Tilsammen giver det en afrundet og afbalanceret smag. Visuelt har karryen en let grønlig farve. Konsistensen bliver lidt tykkere, når kokosmælken er blandet godt sammen med karryen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev for at få nye familieopskrifter.

God fornøjelse med madlavningen!

God fornøjelse med madlavningen!

Instruktioner til madlavning

Anstrengelse: Let

Forberedelse: 15 min.

Samlet tid: 35 min.

INGREDIENSER TIL 2-3 PORTIONER

Karry

 • 300 g kyllingebryst eller kyllingelår (udbenet og uden skind)

 • 400 ml kokosmælk på dåse - med et meget højt fedtindhold eller 500 ml kokosmælk fra en tetrapack

 • 3 blade af kaffirlime, finthakket

 • ½ kop thailandske basilikumblade

 • 3 spiseskefulde fiskesauce

 • 2 teskefulde palmesukker

 • 3 spiseskefulde vegetabilsk olie

 • 2 store røde chilier (ikke stærke), skåret diagonalt (valgfrit); kan erstattes med meget finthakket rød peberfrugt

 • 1 kop thai-auberginer, hvor stilken allerede er fjernet (valgfrit)

 • 2 håndfulde grøntsagsblanding efter eget valg (valgfrit)

 • 200 ml kyllingefond eller 1 spsk kyllingefondpulver (valgfrit)

Karrypasta: Grøn thai-karry

25 g - 50 g alt efter ønske om krydring


TIPS TIL TILBEREDNING

 1. For at skabe en saftig kylling i karry anbefaler vi at bruge mørkt kyllingekød: kyllingelår uden skind og ben. Dette stykke kylling forbliver mørt og saftigt på trods af den lange tilberedningstid. Karryen smager mest intenst, jo længere du lader den simre, lader den køle af og varmer den op igen.

 2. Hvis du bruger kyllingebryst, er den indre kyllingefilet bedst, da den er supermør og ikke behøver lang tilberedningstid.

 3. Du kan erstatte thai-auberginer med almindelige auberginer eller courgetter. Bortset fra thai- og ærteauberginerne er der traditionelt næsten ingen grøntsager i denne thailandske grønne karry. Vi synes dog, at 1-2 håndfulde blandede grøntsager (f.eks. gulerødder, mangetout osv.) er ideelle.


TRIN 1

Vask kyllingen, og dup den tør. Læg dem på tværs, og skær dem i korte, tynde strimler.

TRIN 2

Vask grøntsagerne, og skær dem i mundrette stykker af samme størrelse. Rul kaffirlimebladene sammen, og skær dem i meget fine strimler. Skallen fra en økologisk lime kan bruges som erstatning.

TRIN 3

Hæld vegetabilsk olie på en pande, og varm den op ved middel varme. Når olien er varm, tilsættes karrypastaen, og den steges under omrøring, indtil den dufter. Tilsæt langsomt halvdelen af 150 ml kokosmælk, og steg under omrøring, til det dufter, og olien flyder op til overfladen. Tilsæt kyllingen, og steg den godt.

TRIN 4

Tilsæt nu grøntsagerne, og fyld panden op med den resterende kokosmælk og kyllingefond (valgfrit); lad det simre, indtil alle ingredienserne er perfekt kogte. Tilsæt kaffir-limeblade. Smag den thailandske grønne karry til, når den er færdig: Tilsæt fiskesauce og sukker for at afbalancere den krydrede smag. Tilsæt til sidst de thailandske basilikumblade (i stedet for: italienske basilikumblade) og de milde røde store chilier.

TRIN 5

Nu er der en opgave til din gane: Smag på den endelige smag for at justere krydderierne, så de er afbalancerede. Her skal den krydrede smagskomponent afbalanceres med den søde og salte komponent. Når du bruger fiskesauce, får du ud over den salte note også "umami"-komponenten, som gør retten "rund" og velsmagende. Sluk for kogepladen, og tag den af varmen. Server i en skål, og pynt med ekstra thaibasilikumblade og kaffirlimetræer eller limeskal. Nyd den med varme thailandske jasminris eller risnudler.

×