geschenke-kinder

Ideer til bæredygtige gaver: Bevidst gavegivning

Fra eksperterne hos Studio Belize® - Designstudio for produkter til børn:

Bevidst gavegivning gjort nemt: Småbørn og nybagte forældre elsker gaver, men giver det mening at kigge efter miljøvenlige og bæredygtige gaver? Uanset om det er til en fødselsdag, en fødsel, skolestart eller jul, viser bæredygtige gaver, at du har tænkt over anledningen, og det falder altid i god jord. Nedenfor finder du et svar på spørgsmålet om, hvorfor bæredygtige gaver giver mening, så vi kan sammensætte en liste med gode gaveanbefalinger til dig.

Indhold

  1. Formidling af værdier - med gaver til børn
  2. Overdreven gavegivning: Et dilemma
  3. Bæredygtig gavegivning - hvordan fungerer det?
  4. Hvad er en bæredygtig gave?
  5. Hvad betyder bevidst gavegivning?
  6. Konklusion

Hvorfor er bæredygtige gaver nyttige for børn?

pikler-trekant-Klatretrekanten-med-rutsjebane-rickiracka
Photo by IG:@Minafagerlund

1. Formidling af værdier - med gaver til børn

Holdninger til værdier, der dannes i barndommen, påvirker børns adfærd over for sig selv og deres omgivelser gennem hele livet. Børn danner deres værdigrundlag ved at reflektere over hverdagens begivenheder og oplevelser og ved at iagttage deres forældres og rollemodellers adfærd. Det legetøj, som forældrene stiller til rådighed eller giver, spiller en helt særlig rolle i denne proces. Det bruges ikke kun til at lege med, men formidler også værdier mellem voksne og børn. Hvis forældre for eksempel er opmærksomme på forureningsfrie og holdbare materialer af høj kvalitet, når de køber legetøj, overfører forældrene værdier som ansvarlighed, bæredygtighed og ambitioner til deres børn gennem legetøjet.

pikler-trekant-Klatretrekanten-med-rutsjebane-rickiracka

Klatretrekanten Med Rutsjebane (Pikler Stil)

pikler-trekant-Klatretrekanten-med-rutsjebane-rickiracka

2. Overdreven gavegivning: et dilemma

Når vi vælger gaver, lader vi os ofte lede af, hvad vores børn gerne vil have. Men ofte er det reklamer, trends eller endda de sociale medier, der sætter gang i dem. Børn har ofte en følelse af, at de altid skal have flere og nye ting. Et værdifuldt råd til forældre kunne derfor være: Mindre er mere. - Men af høj kvalitet, holdbare og meningsfulde. Sådanne gaver giver merværdi og bliver meget godt modtaget af venner og familie.

3 Bæredygtig gavegivning - hvordan fungerer det?

Ud over selve gaven er der vidunderlige måder at gøre gavegivningen bæredygtig på og lære børnene værdifulde værdier.

Fælles gavegivning

Ofte ønsker alle familiemedlemmer at give en gave til børnene. I dette tilfælde er det en god idé at koordinere og sammensætte en fælles gave af høj kvalitet. Sammen kan man realisere vidunderlige gaveideer.

Giv videre i stedet for at smide væk

Brugte ting med følelsesmæssig værdi kan f.eks. også fungere som gaver lige så godt som nye. En gave behøver ikke at være ubrugt for at skabe glæde! Det er vigtigt at finde ud af, om forældrene er åbne over for brugte gaver, før man giver dem.

Gaver til at forlænge

Jul, påske, fødselsdage eller skolestart - der er mange ting, der skal gå op i en højere enhed. Derfor anbefales gaver, der kan udvides. Vores anbefalinger:

Klatretrekant med rutsjebane

Dette vidunderlige klatrelegetøj er velegnet til børn i alderen 0-7 år og er et godt eksempel på en bæredygtig og udvidelig gave. Lavet af naturligt træ, lærerigt og sjovt i lang tid. Babyer, småbørn og børn vil trække sig selv op, klatre, rutsje, kravle eller bruge det til fantasifuld rolleleg.

Klatretrekanten-med-rutsjebane-pikler-trekant-mor-spædbarn

RICKI RACKA®

Pikler trekant med rutsjebane

Til Produktet

Klatretrekanten kan udvides med 2i1-rutsjebanen for endnu mere sjov. Ifølge børnelægen Emmi Piklers pædagogiske tilgang fremmer leg med klatretrekanten børns motoriske færdigheder og kreativitet.

Forsendelseskarton som materiale til kunsthåndværk

Det er nemt og bekvemt at bestille gaver på internettet. Forsendelsen får ofte store forsendelseskasser og emballagemateriale til at hobe sig op derhjemme. Det er bare ærgerligt at smide dem ud! De kan genbruges på en vidunderlig måde til kunsthåndværk. På nettet kan du finde gode anvisninger på, hvordan man laver forsendelseskasser.

4. Hvad gør en gave bæredygtig?

  1. Holdbar og alsidig
  2. Velegnet til forskellige aldersgrupper
  3. Velegnet til piger og drenge
  4. Lavet af naturlige materialer af høj kvalitet
  5. Genanvendelig
  6. Fri for skadelige stoffer

bellkink-designer-bæredygtige-babyprodukter


5 Hvad betyder det at give bevidst?

  • Klimaneutral produktion
  • Klimaneutral forsendelse
  • Støtte til lokale leverandører med fair arbejdsforhold
  • Virksomheder, der støtter sociale projekter

6. konklusion

Når du køber gaver, så sørg for, at de er gode for dit barn og formidler de rigtige værdier. Bæredygtige gaver bliver godt modtaget af familie og venner. De vigtigste egenskaber ved bæredygtige gaver er høj kvalitet, holdbarhed, giftfrihed og naturlige materialer. En klatretrekant med rutsjebane er en vidunderlig bæredygtig gave, som kan købes sammen med venner eller familie.

Den mest værdifulde gave er og bliver dog tid. At give dit barn udelt opmærksomhed uden at blive distraheret af en computer, smartphone, tablet eller fjernsyn er simpelthen uvurderligt.

Leder du efter en 1 års fødselsdagsgave? Læs vores blogartikel: Den perfekte gave til den 1-årige

×