kletterdreieck-mit-rutsche

Guide til klatretrekanten: Informer og køb med succes

Fra eksperterne hos Studio Belize® - Designstudio for produkter til børn:

Leder du efter legetøj til småbørn, der er sjovt, holder dit barn beskæftiget på en meningsfuld måde og udvikler dit barns færdigheder? En klatretrekant kan være den perfekte løsning. Lad os sammen lære Klatretrekanten at kende og selv afgøre, om dette aktivitetslegetøj i træ er det rigtige for dig. Find ud af alt, hvad du har brug for at vide om Klatretrekanten - fra dens begyndelse over vigtige fakta om produktet til dens opmuntrende effekt. God fornøjelse med læsningen!

Indhold

  1. Oprindelsen af klatretrekanten Pikler Stil
  2. Hvad er en Pikler Klatretrekant?
  3. Den rigtige højde på klatretrekanten
  4. Alsidige legemuligheder
  5. Hvad du bør overveje, når du køber en klatretrekant
  6. Filosofien om åben leg
  7. Sikkerhedsaspekter
  8. Rengøring og pleje af en klatretrekant
  9. Hvor kan jeg købe en klatretrekant?
  10. Klatretrekant vs. klatrebue
  11. Konklusion

Hvad skal jeg overveje, når jeg køber en klatretrekant?

bellkink-pikler-trekant-Klatretrekanten-med-rutsjebane

1. Oprindelsen af klatretrekanten Pikler-stil

Den pædagogiske klatretrekant blev opfundet i begyndelsen af det 20. århundrede af den østrig-ungarske læge Emmi Pikler. Hun erkendte, at en klatretrekant som legetøj i spædbarnsalderen hjælper med at udvikle grovmotorik, kreativitet og selvtillid.

2 Hvad er en klatretrekant ifølge Pikler?

En klatretrekant, også kendt som en Pikler trekanter et pædagogisk klatreredskab af træ i form af en trekant. Den ligner en stige med trin og fremmer på legende vis udviklingen af grovmotoriske færdigheder samt fingerfærdighed, styrke og koordination. En klatretrekant er velegnet til børn mellem 8 måneder og førskolealderen.

bæredygtige-babyprodukter-designer-bellkink

Særligt populær er Klatretrekant med glidebræt. Det giver endnu mere sjov og incitament til at klatre. Rutsjebrættet er til de større børn, mens småbørn og babyer ofte bruger hønsestigen til at kravle op ad.

3. Den rigtige højde på klatretrekanten

Når du vælger højden på Klatretrekanten er sikkerheden vigtig. En lav klatretrekant (ca. 60 cm) er ideel til babyer og småbørn. Mange klatretrekanter er ikke højere end 75 cm, selvom modeller op til en højde på 90 cm er meget populære. Sidstnævnte er velegnede til børn mellem 8 måneder og 7 år og har derfor en særlig lang spilletid.

4. Alsidige legemuligheder

Fra at trække sig selv op som baby, klatre, rutsje, kravle som lille til at bygge huler og lege gemmeleg - klatretrekanten giver utallige legemuligheder. I kombination med rutsjebanen og hønsestigen giver klatretrekanten endnu flere lege- og klatremuligheder.

5. Hvad du bør overveje, når du køber en klatretrekant

Når du køber en klatretrekant med rutsjebane, skal du være opmærksom på følgende punkter:

  • Materialet: træsorter som birk og bøg er gode valg. Træet skal være ubehandlet for at undgå risiko for skadelige stoffer, kemiske malinger eller lakker.
  • Foldefunktion: Fol defunktionen skal være praktisk og sikker. På den måde kan du nemt transportere klatretrekanten eller opbevare den i stuen eller kælderen. En foldbar klatretrekant bør helt sikkert have "børnesikkerhedslåse", faktisk foldelåse, inkluderet. De forhindrer, at trekanten utilsigtet kan foldes sammen under leg.
  • Holdbarhed: Trinene bør være skruet fast og ikke limet. Det er meget mere robust og forhindrer, at trinene går i stykker. Kun hvis klatretrekanten holder i lang tid, kan dine børn få mest muligt ud af deres leg.
  • Afstand mellem trinene: Af sikkerhedsmæssige årsager bør afstanden mellem trinene være ca. 12,5 cm.

pikler-trekant-Klatretrekanten-med-rutsjebane

RICKI RACKA®

Pikler trekant med rutsjebane

til-produktet


6 Filosofien bag åben leg

Filosofien bag åben leg handler om at give børn mulighed for frit at udtrykke deres fantasi og kreativitet. I overensstemmelse med denne filosofi inkorporerer børnene klatretrekanten i deres legeideer og bruger den ikke kun til klatring, men også til fantasifuld rolleleg.

7. Sikkerhedsaspekter

Sikkerheden kommer i første række, når det gælder legeredskaber til børn. Når du køber en klatretrekant, bør du sikre dig, at den lever op til sikkerhedsstandarderne. Trekanten skal være stabil og have en maksimal belastningsgrænse, der ligger et godt stykke over dit barns vægt. Sørg for, at trekanten ikke har skarpe kanter eller splintrede overflader, og at alle skruer og forbindelser er sikre og stramme. Afstanden mellem trinene skal være 12,5 cm ifølge Pikler Society Berlin, så småbørn ikke kan få hovedet i klemme.

Derudover skal trekanten altid placeres på en plan overflade. Lad aldrig dit barn lege med en klatretrekant uden opsyn, og fjern alle spidse eller skarpe kanter fra legeområdet. En kravlemåtte eller legemåtte giver ekstra beskyttelse og en blød overflade. 8.

8 Rengøring og pleje af en klatretrekant

Træ er et naturmateriale, som skal plejes ordentligt for at sikre en lang levetid. Rengør klatretrekanten regelmæssigt med en fugtig klud, evt. med en mild sæbeopløsning. Undgå aggressive rengøringsmidler, der kan beskadige træet.

For at pleje træet kan du bruge en særlig træplejeolie, der er egnet til legetøj. Det er med til at beskytte træet og bevare dets naturlige skønhed.

Hvor kan jeg købe en klatretrekant?

Det bedste sted at købe klatretrekanter er online. Sammenlign produkter og priser, og vælg den, du bedst kan lide. Du kan finde alle detaljer og oplysninger i onlinebutikker som Studio Belize. Klatretrekanter og klatretrekanter med rutsjebaner kan ikke kun købes, men også lejes.

pikler-trekant

10. Klatretrekant vs. klatrebue

Selvom begge legeredskaber fremmer klatring, er de forskellige med hensyn til sværhedsgrad. Klatretrekanten er meget lettere at krydse og kræver mindre klatreerfaring end en klatrebue. At krydse en klatrebue kræver også meget mere styrke og kropsspænding, da den krydses horisontalt "i en bue".

11. Konklusion

En klatretrekant med rutsjebane  er et værdifuldt pædagogisk legetøj, der hjælper børn med at udvikle deres motoriske færdigheder og kreativitet. Den kan bruges i mange år, er sikker, alsidig og vidunderlig for søskende. Den giver børn sjov og endeløse muligheder for at lege og lære.

Leder du efter en 1 års fødselsdagsgave? Læs vores blogartikel: Den perfekte gave til 1-årige

×